Zoeken

Gerechtigheid voor Thami Bennani: daders krijgen 20 jaar cel

14 juli 2023 - 12:00 - Marokko

©

Het proces rond Thami Bennani is op woensdag 12 juli eindelijk afgelopen. De strafkamer van het hof van beroep in Casablanca heeft de twee hoofdverdachten van de verdwijning en moord op de tiener, tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De beschuldigden, die al vier jaar in voorlopige hechtenis werden gehouden, werden schuldig bevonden aan "moord met voorbedachten rade", "het wijzigen van de plaats van delict met als doel het belemmeren van de rechtsgang", "valse verklaringen aan de openbare autoriteiten" en "het niet-aangeven van een misdrijf".

Lees ook: Marokkaanse wacht al 13 jaar op waarheid over dood zoon (video)

Thami Bennani verdween in april 2007. Het slachtoffer, toen 17 jaar oud, had het ouderlijk huis in Mohammedia verlaten om enkele vrienden te ontmoeten. Hij werd sindsdien vermist. Zijn lichaam werd pas 12 jaar later teruggevonden. Hayat Alami, zijn moeder, zag hem vertrekken met zijn vrienden. Ze heeft de zoektocht naar haar zoon nooit opgegeven, ervan overtuigd dat zijn vrienden verantwoordelijk waren voor zijn verdwijning.

Lees ook: Marokko: moeder ontdekt na 12 jaar waarheid over verdwenen zoon (video)

De zaak was oorspronkelijk geclassificeerd als zelfmoord door de politie, maar Hayat Alami geloofde dat niet en bleef strijden om de waarheid aan het licht te brengen. Dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie van twee vrienden van Thami Bennani in 2019. De familie Bennani zal tevens een schadevergoeding van 600.000 dirham van elk van de veroordeelden ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team