Zoeken

Zorgwekkende verdwijning Abdel Malik en Soufiane in België

25 november 2020 - 11:40 - Wereld

©

De twee broertjes Abdel Malik en Soufiane Alami, van amper 10 en 12 jaar oud, zijn spoorloos verdwenen, een dag nadat ze waren toevertrouwd aan het opvangcentrum Fedasil voor niet-begeleide minderjarigen in Neder-over-Heembeek, ten noorden van Brussel. Child Focus maakte dit maandag bekend.

De verdwijning van niet-begeleide minderjarigen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen, maar de zaak van deze twee broers is extra zorgwekkend omwille van hun jonge leeftijd. DH schrijft dat 80% van de kinderen die gewoonlijk zonder toestemming de centra verlaten tussen 13 en 17 jaar oud zijn.

Child Focus maakte in zijn laatste rapport bekend dat er afgelopen jaar 318 verdwijningen waren, waaronder 113 nieuwe gevallen. In 2014 waren dat er nog maar 43. Ook de dienst voor voogdij van minderjarigen, afhankelijk van de Federale Overheidsdienst Justitie, registreerde meer dan 800 vermiste kinderen in 2019.

De Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen maakt zich grote zorgen over de omvang van deze verdwijningen. Ze geven ook aan dat het enorm moeilijk is om deze kinderen na hun verdwijning nog terug te vinden. Zo werden er in 2019 slechts 41% van de zaken afgesloten. De stichting legt uit dat de politie en andere betrokken diensten de zaken schrappen omwille van het gebrek aan onderzoeksmiddelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team