Zoeken

Marokko verzocht illegale minderjarigen uit Spanje te repatriëren

1 oktober 2020 - 19:10 - Wereld

©

Spanje wil honderden Marokkaanse kinderen die illegaal op haar grondgebied verblijven, terug naar Marokko sturen. Madrid doet beroep op alle Marokkaanse gerechtelijke en consulaire instanties om een ​​einde te maken aan het fenomeen van illegale minderjarige migranten.

De Spaanse administratie stelde de afgelopen drie maanden een daling vast van het aantal migranten uit Marokko, maar reageert op het groeiende aantal niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen op haar grondgebied.

Volgens statistieken van UNICEF zijn er ongeveer 9000 Marokkaanse kinderen illegaal in Spanje aanwezig. Dat is 68% van het totaal aantal minderjarigen dat in opvangcentra in Spanje wordt geplaatst.

Volgens Madrid dienden de migratiediensten van Sebta en Melilla in 2019, vanuit de centrale overheid, 296 verzoeken tot repatriëring in bij de Marokkaanse consulaire autoriteiten. In het eerste kwartaal van 2020 waren dat er 107. Dat wil zeggen dat er in totaal 403 verzoeken voor terugkeer zijn ingediend bij de Marokkaanse autoriteiten door Spanje tussen januari 2019 en maart 2020, meldt Hespress.

Marokko heeft volgens officiële bronnen in Madrid deze verzoeken niet ingewilligd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team