Zoeken

Grote zorgen in Tanger over toename verdrinkingen

25 juni 2024 - 16:20 - Marokko

©

De zomer is begonnen en met de stijgende temperaturen neemt ook het aantal strandbezoekers in Tanger en omgeving toe. Hoewel er maatregelen zijn genomen om de veiligheid van zwemmers te waarborgen, blijft de angst voor verdrinkingsongevallen groot.

Volgens weersvoorspellingen zullen de temperaturen de komende dagen tussen de 28 en 32 graden Celsius schommelen in het noorden van Marokko. Dit warme weer trekt veel mensen naar de stranden om te genieten van de zon en verkoeling te zoeken.

Lees ook: Al Hoceima beperkt zwemmen op stranden

De plaatselijke autoriteiten vrezen een toename van het aantal verdrinkingsincidenten. Ondanks de inspanningen om de veiligheid te garanderen, blijft het noordelijk deel van Marokko, met zijn populaire stranden, een hotspot voor verdrinkingsongevallen.

De gemeente Tanger heeft diverse maatregelen genomen om de veiligheid van zwemmers te verbeteren, zoals de installatie van uitkijkposten op verschillende stranden. Desondanks pleiten veel mensen voor strengere veiligheidsprotocollen en meer toezicht op de stranden, met name tijdens de drukke zomermaanden.

Lees ook: Blauwe Vlag stranden in Marokko: de volledige lijst

De autoriteiten roepen strandgangers ook op tot naleving van de veiligheidsvoorschriften en het zwemmen in zones onder toezicht van reddingswerkers. Tevens adviseren ze om kinderen altijd in de gaten te houden en nooit alleen te laten in het water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team