14 december 2020 - 11:40 - Wereld
Aan de basis van het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om de soevereiniteit van Marokko over de Sahara te erkennen, ligt een meningsverschil tussen de president en de Republikeinse senator Jim Inhofe. Dit conflict zou het besluit in een stroomversnelling hebben gebracht, meldt de website Axios.
Afgelopen donderdag kondigde president Trump aan dat Marokko na 20 jaar de betrekkingen met Israël weer gaat normaliseren. Dit is de vierde deal die er is gesloten tussen Israël en een Arabisch land in vier maanden tijd, meldt i24newd.
Senator Inhofe zou in de afgelopen jaren degene zijn geweest die de erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara door de VS zou hebben tegengehouden. De senator uit Oklahoma is een trouwe bondgenoot van Trump en tevens een uitgesproken supporter van het Polisario Front.
Ongeveer een week geleden raakten Trump en Inhofe met elkaar in conflict over de National Defense Authorization Act. De president wilde dat de senator zich hard zou maken voor het wijzigen van het wetsvoorstel. Trump zou de opheffing van de bescherming van sociale-mediabedrijven in het voorstel op willen nemen, en hij eiste dat de maatregel om militaire bases die de namen van Zuidelijke leiders dragen te hernoemen, uit het voorstel zou worden geschrapt.
Toekomst sterspelers Marokko baart bondscoach zorgen
Controverse rond Algerijnse scheidsrechter en Royal Air Maroc
Achraf Hakimi en Imaan Hammam in koppel?
België waarschuwt reizigers voor Marokko
Vader Lamine Yamal voor de rechter, dubbele rol in steekpartij
Fikse boete voor man die uitkering ontving tijdens vakantie in Marokko
Sofian Kiyine opnieuw bij spectaculair ongeval betrokken
Europa zoekt naar deze vermiste Marokkaanse topsporters
Utrechtse Amir slachtoffer fatbike-drama
Hoensbroekse Yasmin (3) overlijdt na stopzetten behandeling
Palestijnse vlag op joodse profielen, Marokkaanse student veroordeeld
Veel mysterie rond dodelijke val Abdel uit raam in Brussel
Dubai levert rechterhand drugsbaron ’Monte Christo’ uit aan België
Rechtszaak Amsterdam: verdachten brachten vrouwen uit Marokko voor prostitutie