Zoeken

Marokko: regering maakt einde aan privégebruik staatsvoertuigen

27 juni 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten om het privégebruik van dienstvoertuigen voor ambtenaren aan banden te leggen. Vanaf nu mogen de overheidsfunctionarissen de voertuigen alleen nog voor zakenreizen en woon-werkreizen gebruiken. De lokale overheden zullen worden voorzien van een register waarin het aantal afgelegde kilometers en de verbruikte hoeveelheid brandstof worden bijgehouden.

Deze beslissing is genomen door de minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit, en is bedoeld om de staatsuitgaven omlaag te brengen, meldt het dagblad Al Massae. Er is een nota met instructies verstuurd naar de wali’s en gouverneurs van alle gemeenten en regio’s van het koninkrijk.

Uit deze nota blijkt ook dat de kwaliteit van het wagenpark van de Marokkaanse overheid sterk achteruit gaat door het privégebruik van de dienstvoertuigen. Volgens de informatie van het ministerie leidt het slechte beheer van het wagenpark tot ongecontroleerde uitgaven.

Voortaan mogen dienstauto’s niet meer in het weekend of tijdens vakanties voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt. Het ministerie heeft commissies opgericht die het gebruik van de voertuigen moeten gaan controleren, meldt het dagblad. Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld voor de politiediensten om ervoor te zorgen dat dienstvoertuigen niet zonder een geldige reden buiten de grenzen van de territoriale jurisdictie van de administratie worden gebruikt.

Het ministerie heeft besloten dat de voertuigen alleen tijdens werkuren en werkdagen mogen worden ingezet. Voor buitengewone reizen moeten ambtenaren van tevoren een speciale toestemming aanvragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team