Zoeken

Zes personen verdronken voor kust Nador

27 juli 2023 - 23:00 - Marokko

©

Zes personen zijn eind vorige week voor de kust van Nador verdronken toen ze Marokko probeerden te verlaten richting Spanje. De slachtoffers waren van een strand in de gemeente Iaazzanene vertrokken.

In totaal vertrokken 54 kandidaten voor illegale immigratie, waaronder een Tunesiër, aan boord van een rubberboot vanaf het strand van El Kallat in Iaazzanene. De plaatselijke autoriteiten melden dat de moeilijke weersomstandigheden, hoge golven en het onvermogen van de smokkelaar om het vaartuig terug onder controle te krijgen na tegen rotsen te zijn gebotst, tot het drama leidden.

Lees ook: Wanhopige Marokkaanse en zoontje zwemmen naar Sebta

In totaal verdronken zes opvarenden. De 48 andere passagiers slaagden erin naar het strand terug te zwemmen. De lokale autoriteiten, de Koninklijke Gendarmerie en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. De lichamen van de verdronken migranten werden uit het water gehaald.

Lees ook: In Gibraltar vastgehouden Marokkanen smeken om uitzetting naar Marokko

Er is een onderzoek ingesteld door de Koninklijke Gendarmerie onder toezicht van het parket naar de omstandigheden van het dodelijk incident.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team