Zoeken

Madonna helpt slachtoffers aardbeving Marokko

16 september 2023 - 11:00 - Cultuur

©

De beroemde Amerikaanse zangeres Madonna heeft haar liefde voor Marokko uitgesproken en haar solidariteit betuigd met de slachtoffers van de aardbeving op 8 september. Ze riep ook op tot steun voor de directe hulpverlening ter plaatse.

"Marokko heeft een speciale plek in mijn hart, en het land heeft zojuist de meest verwoestende aardbeving in meer dan 60 jaar ondergaan. Vandaag doe ik een donatie aan Human Appeal om de onmiddellijke hulpverlening in Marokko te ondersteunen", schreef de Amerikaanse ster op X.

Lees ook: Aardbeving Marokko: French Montana doneert 100.000 dollar

De zangeres lanceerde ook een oproep tot solidariteit om de slachtoffers te helpen en bij te dragen aan de wederopbouw door donaties op de website van Human Appeal, een organisatie bekend om haar wereldwijde inzet voor humanitaire hulp. "Als je kunt, sluit je dan bij me aan om te doneren op Human Appeal", voegde de zangeres toe.

Lees ook: Real Madrid schenkt Marokkaans kind die hele gezin verloor bij aardbeving toekomst

Volgens de laatste officiële cijfers van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er bij de aardbeving op 8 september 2946 doden en 5674 gewonden gevallen. In totaal zijn er 27 historische locaties verwoest, voornamelijk in Marrakech, Taroudant en Ouarzazate, zo meldt Médias24. Onder hen is de moskee van Tinmel, een symbool van de Almohaden-dynastie, die reeds was gerestaureerd, en een zeventiende-eeuwse gemeenschappelijke graanschuur.

Bladna.nl