Zoeken

Zangeres Fatima Tabaamrant bedreigd door prediker

2 februari 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Fatima Tabaamrant werd verbaal aangevallen door een salafistische prediker. Het icoon van het Amazigh-lied en voormalig parlementslid voor de partij RNI, krijgt steun van de partij van premier Aziz Akhannouch.

Een salafistische prediker heeft zangeres Fatima Tabaamrant beledigd in een video op YouTube, meldt Al Ahdath Al Maghribia. "Hij verdient het niet om fqih genoemd te worden en een polemiek met hem beginnen is hem meer aandacht geven dan hij waard is," reageerde de zangeres.

Lees ook: Raïssa Tabaamrant spreekt parlement toe in Tamazight

Naar aanleiding van dit incident hebben verschillende Amazigh-organisaties en sociale actoren hun steun verleend aan de bekende Amazigh-zangeres. De coördinatie van de RNI-partij in de regio Souss Massa zegt trots te zijn op de artistieke loopbaan van Fatima Chahou Tabaamrant, een icoon van het Amazigh-lied. Ze brachten een levendig eerbetoon aan haar artistieke en creatieve bijdrage aan de Amazigh-cultuur.

Lees ook: Raissa Fatima Tabaamrant zingt in moskee

Ook veroordeeld de RNI-partij de beledigingen en onfatsoenlijke opmerkingen van de prediker aan het adres van deze grote dame. "De aanvallen zijn in strijd met de religieuze leer van onze heilige godsdienst en met de opvoedkundige functie van de prediker," aldus de partij van Aziz Akhannouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team