Zoeken

Marokkaanse zangeres verliest duizenden fans na optreden in Israël

24 april 2023 - 10:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Fatima Zahraa Al-Arousi is in opspraak geraakt na een optreden in Israël. Beelden van het concert, georganiseerd door het Marokkaanse Verbindingsbureau in Tel Aviv ter gelegenheid van de Mimouna-viering door Joden van Marokkaanse afkomst aan het einde van Pesach, werd op sociale media gedeeld en zorgden voor veel reacties.

Anti-normalisatiemilitanten deelden beelden van het optreden van Fatima Al-Zahraa Al-Arousi, wat leidde tot een kettingreactie op sociale media. De zangeres verwachtte vermoedelijk deze negatieve reacties, aangezien ze het evenement niet van tevoren had aangekondigd op haar sociale-mediakanalen.

Lees ook: Situatie in Palestina bemoeilijkt betrekkingen Marokko Israël

Als gevolg van haar optreden in Israël verloor de Marokkaanse zangeres ongeveer 11.000 abonnees in de drie dagen tijd. Intussen liep dit verliest op tot bijna 60.000 volgers op Instagram, wat ongeveer 3% van haar fanbase vertegenwoordigt.

Lees ook: Knesset viert Mimouna, traditioneel feest van Marokkaanse Joden

De reacties op sociale media waren verdeeld, waarbij sommigen de beslissing van Fatima Zahraa Al-Arousi sterk bekritiseerden, terwijl anderen haar verdedigden door te betogen dat Marokko en Israël een vredesverdrag hebben getekend en dat de zangeres het recht heeft om overal op te treden waar ze wil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team