Zoeken

Sofia Saidi schittert in sublieme creatie van Fatim Filali Idrissi (video)

22 november 2022 - 13:00 - Cultuur

©

De beroemde Marokkaanse presentatrice Sofia Saidi droeg een prachtige creatie van Fatim Zahra Filali Idrissi op de rode loper van het Internationale Filmfestival van Marrakech (FIFM).

Presentatrice Sofia Saidi is vol lof over de ontwerpster van de traditionele kaftan. Ze haalde de inspiratie voor haar creatie uit de Marokkaanse Amazigh-cultuur. De kaftan is gemaakt van geborduurd zijdebrokaat afgewerkt met zilverzijden draad en versierd met edelstenen en koraalkralen. "Gepassioneerd, toegewijd en talentvol, heeft de ontwerpster zich enorm ingespannen om haar muze tijdens het Internationale Filmfestival van Marrakech een dag lang te sublimeren met accessoires die een eerbetoon zijn aan verschillende Amazigh-culturen en aan onze voorouderlijke tradities", zegt ze aan Hespress.

Lees ook: Sofia Saidi schittert op filmfestival Venetië (foto’s)

Sofia Saidi vindt dat de visie van ontwerpster Fatim Zahra Filali Idrissi de Marokkaanse cultuur bij uitstek vertegenwoordigt in Marokko en in de wereld. "Elk stuk, elke collectie, elke lijn die ze bedenkt en ontwerpt in haar ateliers in Casablanca, is een echt geschenk van alles wat ze zelf vertegenwoordigt als pure Marokkaanse Amazigh".

Lees ook: Actrice sensationeel in "Marokkaanse kaftan"

"Haar DNA, haar opleiding en haar artistieke ervaringen van de tien laatste jaren, garanderen haar signatuur ’made in Morocco’, op de modecatwalks hier en elders". Fatim-Zahra Filali Idrissi is volgens de presentatrice hoogstwaarschijnlijk op weg om een icoon van de traditionele Marokkaanse kaftan te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team