Zoeken

Zaak Zakaria Aboukhlal neemt grote proporties aan

27 december 2022 - 23:00 - Sport

©

De zaak rond Zakaria Aboukhlal neemt grote proporties aan. Na de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft nu ook de Nationale Persraad (CNDP) de uitlatingen veroordeeld die zijn gedaan in een artikel op een elektronische website over een vermeend bekeringsijver van de Marokkaanse international.

De CNDP "waarschuwt voor het risico van sensationele blunders, temeer daar sommige buitenlandse media hebben gepoogd het Marokkaanse team te vernederen door een vertekend beeld te geven van het gedrag van de spelers. Die hebben enkel spontaan uiting gegeven aan hun verbondenheid met de authentieke, culturele en familiale normen en waarden".

Lees ook: Zakaria Aboukhlal salafist genoemd, Marokkaanse voetbalbond dient klacht in

De Marokkaanse persraad is van mening dat "meer voorzichtigheid en waakzaamheid vereist is bij het publiceren van beweringen die niets te maken hebben met de sport, het succes van de Marokkaanse nationale ploeg, de zin voor doorzetting en onbaatzuchtigheid en de liefde voor het vaderland”.

Lees ook: Aboukhlal kreeg 150.000 nieuwe volgers op Instagram na WK-doelpunt

Ook de Marokkaanse voetbalbond had eerder het artikel gepubliceerd door Achkayne scherp veroordeeld. Hierin werd Zakaria Aboukhlal ervan beschuldigd de salafistische ritus in het algemeen en bij de spelers van het nationale team in het bijzonder, te verspreiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team