Zoeken

Koran nieuwe inspiratiebron van Will Smith (video)

18 maart 2024 - 22:00 - Cultuur

©

Hollywoodster Will Smith heeft de afgelopen jaren de Koran omarmd als bron van inspiratie. In een interview met de Egyptische journalist Amr Adib op diens "Big Time Podcast" onthult hij het heilige boek tijdens de Ramadan volledig te hebben gelezen.

"Twee jaar geleden las ik de Koran in zijn geheel tijdens de Ramadan en ik was verbaasd over de helderheid," aldus Will Smith. De verhalen over Profeet Mozes trokken zijn aandacht: "Het viel me op hoe vaak de naam van Mozes en zijn geschiedenissen in de Koran worden genoemd." Over de kracht van de tekst is hij duidelijk: "De Koran is helder en de inhoud is glashelder. Het is voor iedereen moeilijk om dwaalwegen te bewandelen nadat je het hebt gelezen."

Lees ook: Will Smith, Adil El Arbi en Bilall Fallah in actie voor Marokko (video)

Naast de Koran verdiept Will Smith zich ook in andere heilige geschriften, zoals de Bijbel en de Torah. "Ik heb twee moeilijke jaren achter de rug. Die periode heeft me tot diep nadenken gebracht over mezelf en in die tijd heb ik alle heilige boeken bestudeerd, inclusief de Koran. Die twee jaar waren een periode van spirituele zoektocht in mijn leven, een periode waarin ik meer medeleven met anderen wilde kweken."

Lees ook: Will Smith in Tanger voor trouwfeest Adil El Arbi (foto’s)

De acteur, die begin jaren negentig bekend werd met zijn rol in de serie "The Fresh Prince of Bel-Air", belandde de afgelopen jaren in een diep dal. De klap die hij Chris Rock uitdeelde tijdens de Oscaruitreiking van 2022, vanwege een grap over het geschoren hoofd van zijn vrouw, Jada Pinkett Smith, had grote consequenties. Hij werd voor 10 jaar uit de Oscars verbannen en een groot deel van Hollywood keerde hem de rug toe. De meeste van zijn toekomstige projecten, waaronder de Netflix-film "Fast and Loose" en het vervolg op "I Am a Legend", werden gepauzeerd. De 55-jarige acteur zocht een toevluchtsoord in India, waar hij in 2022 yogales en meditatiecursussen volgde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team