Zoeken

Zangeres Laila Ghofran woedend om film over moord op dochter

4 maart 2024 - 18:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Laila Ghofran is woedend over de film "Minuit", die de moord op haar dochter Hiba Al Akkad in 2008 zou exploiteren. Ze dreigt met juridische stappen als de film de reputatie van haar dochter schaadt.

Laila Ghofran wil niet dat de film ingaat op de moord op haar dochter, zeker niet als dat op een manier gebeurt die haar reputatie zou kunnen schaden. Ze heeft aan het tijdschrift Sayidaty laten weten dat ze juridische stappen zal ondernemen tegen de makers van de film als haar vermoedens worden bevestigd.

Lees ook: Moordenaar dochter Marokkaanse zangeres Laila Ghofran opgehangen in Egypte

De film "Minuit" vertelt het verhaal van de moord op verschillende studentes, met een speciale focus op de moeder van één van hen die danseres is. De Egyptische scenarist Mohamed El-Ghaiti, die het script schreef, benadrukt dat het niet gaat om een reconstructie van de moord op Laila Ghofran’s dochter.

De laatste scène van de film toont het proces van Naira Ashraf, die in 2020 door een medestudent werd gedood. De woorden van Bahaa El-Marry, de voorzitter van de rechtbank van Mansoura, worden tijdens deze scène letterlijk herhaald, waarna de moordenaar ter dood wordt veroordeeld.

Lees ook: Marokkaanse zangeres Laila Ghofrane roept "Leve Al-Sissi!" na ophanging moordenaar dochter

Hiba Al Akkad en haar Egyptische vriendin Nadine Khlad Jamaleddine werden in november 2008 vermoord in een appartement in een buitenwijk van Caïro in Egypte. De moordenaar, Mahmoud Sayed Abdel Hafed Issawi, een 19-jarige meubelmaker, werd in 2010 ter dood veroordeeld en in 2014 geëxecuteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team