Zoeken

Yassine Bounou ziet salaris verzesvoudigen

19 augustus 2023 - 12:00 - Sport

©

Yassine Bounou heeft officieel de overstap gemaakt naar de Saoedische club Al Hilal, waar hij een salaris zal ontvangen dat zes keer hoger is dan wat hij verdiende bij FC Sevilla. De Marokkaanse doelman tekende een contract voor drie jaar.

De Atlas Leeuw begint zijn nieuwe avontuur in Saoedi-Arabië na vier succesvolle jaren bij Sevilla FC, waaronder twee Europa League-titels en drie opeenvolgende vierde plaatsen. Prestaties die de Andalusische club sinds de jaren 1960 niet meer had behaald.

Lees ook: Yassine Bounou naar Saoedi-Arabië (officieel)

Na zijn laatste wedstrijd tegen Manchester City in de Europese Supercup (1-1, 4-5 na strafschoppen), vertrok Yassine Bounou naar Riyad in Saoedi-Arabië, om zijn transfer naar Al Hilal af te ronden. Sevilla zal 21 miljoen euro ontvangen, meldt Marca, eraan toevoegend dat dit bedrag zeer welkom is voor de Andalusische club die financiële problemen kent. Bounou zal ook aanzienlijke voordelen genieten, aangezien zijn "nieuwe salaris zes keer hoger is dan wat hij in Sevilla verdiende". Zijn jaarlijkse salaris bedraagt 15 miljoen euro.

Lees ook: Hoe Yassine Bounou de Spaanse keeper om de tuin leidde in Qatar (video)

"Bono" kwam in 2020 naar Andalusië vanuit Girona. Hij incasseerde 141 doelpunten en hield de bal 58 keer tegen. De Marokkaanse international scoorde zelfs een doelpunt tijdens de 28e speeldag van het seizoen 2020-2021. Na zijn vertrek wordt hij vervangen door Marko Dmitrovic.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team