Zoeken

Het bericht van Yassine Bounou aan Sevilla

5 september 2023 - 17:00 - Sport

©

Na vier seizoenen bij Sevilla is Yassine Bounou overgestapt naar de Saoedische club Al-Hilal tijdens de zomertransferperiode. De Marokkaanse doelman heeft een contract getekend voor drie jaar met een jaarsalaris van 12 miljoen euro.

Na de nederlaag van Sevilla tegen Manchester City in de Super Cup-finale nam Bounou afscheid van de Spaanse club. Sevilla accepteerde een bod van 20 miljoen euro van Al-Hilal voor de Marokkaanse international, die bijna het drievoudige van zijn oude salaris gaat verdienen. "Het moment waarop ik mijn teamgenoten vertelde dat ik naar Saoedi-Arabië zou gaan, was heel moeilijk voor mij. Deze optie kwam op het laatste moment en het was moeilijk om de laatste twee dagen onder ogen te zien... Ik heb alles gegeven wat ik had in Sevilla en ben rustig vertrokken naar Saoedi-Arabië," vertelde Bounou aan La Razón.

Lees ook: Yassine Bounou naar Saoedi-Arabië (officieel)

De doelman verzekert dat hij Sevilla voor altijd in zijn hart zal dragen. "Ik zal altijd van ze houden. De liefde die ze mij hebben gegeven was ongelooflijk en ik zal hun wedstrijden bekijken wanneer ik kan. Ik wens ze veel succes," voegde hij eraan toe, wijzend op de moeilijke situatie die Sevilla doormaakte tijdens de transferperiode. "Er was veel instabiliteit en het was niet makkelijk voor de spelers om zich te concentreren. Nu de markt is gesloten, ben ik ervan overtuigd dat het team 100% zal geven om de situatie om te keren," aldus de Atlas Leeuw.

Lees ook: Yassine Bounou ziet salaris verzesvoudigen

De nieuwe club van Bounou heeft al 18 keer het Saoedisch kampioenschap gewonnen. Na een slecht seizoen hoopt de club te herstellen met de komst van Bounou en Neymar. "Ik hoop geschiedenis te kunnen schrijven met Al-Hilal. Het publiek verwacht veel van ons en dat is voor mij iets heel positiefs. Ik hou van uitdagingen en ik hou ervan om op een plek te zijn waar de verwachtingen hoog zijn," zei de Marokkaanse doelman toen hij aan de fans werd gepresenteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team