Zoeken

Yassine Bounou onthult waarom zijn transfer naar Real Madrid is mislukt

7 september 2023 - 22:00 - Sport

©

Yassine Bounou heeft laten weten dat hij tijdens de zomerse transferwindows naar Real Madrid had kunnen verhuizen en dat hij een "prioriteit" was voor de Madrileense club. Zijn mogelijke deelname aan de Afrika Cup met Marokko in januari en februari stond zijn transfer echter in de weg.

De Marokkaanse international was te gast in het radioprogramma El Pelotazo op Canal Sur Radio. Hij vertelde dat hij de kans had gekregen om naar Real Madrid te gaan. Hij was "de eerste optie" voor het team van Carlo Ancelotti, die op zoek was naar een getalenteerde vervanger voor de ernstig geblesseerde Courtois. "De clubleiding analyseerde de situatie en zag dat ik de Afrika Cup kon spelen en veel belangrijke wedstrijden voor Real Madrid zou missen. Daarom was het niet mogelijk," aldus Bounou.

Lees ook: Het bericht van Yassine Bounou aan Sevilla

"De Afrika Cup heeft veel invloed gehad op deze markt, zowel voor mij als voor Youssef (En-Nesyri)", benadrukte de voormalige doelman van Sevilla. Hij gaf aan dat hun waarschijnlijke deelname aan het Afrikaans kampioenschap in januari en februari 2024, hun vertrek naar Europese clubs heeft ondermijnd, aangezien er tijdens deze periode meerdere competitie- en continentale bekerwedstrijden zijn gepland.

De Marokkaanse doelman wekte ook de interesse van Bayern München. "Bayern was in contact met Sevilla. Ik wachtte op hun aanbod. Maar ondertussen kwamen andere namen naar voren. Ik begreep dat Bayern alleen op zoek was naar een huurovereenkomst. Clubs willen helaas niet meer uitgeven, het is moeilijk," legde Bounou uit, die uiteindelijk voor iets meer dan 20 miljoen euro naar Al-Hilal verhuisde.

Lees ook: Yassine Bounou ziet salaris verzesvoudigen

Bono rechtvaardigt zijn vertrek. "Ik vond dat ik veel had bereikt met Sevilla en dat het tijd was om te vertrekken. Blijven zou alles wat ik had bereikt een beetje bezoedelen. Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor me. Met het WK was er veel emotionele en persoonlijke uitputting, en ik had behoefte aan iets nieuws. En de club wist het..." Hij sprak ook over zijn landgenoot Youssef En-Nesyri, die volgens hem "Sevilla voor geen goud zou verlaten. Hij heeft een geschiedenis met deze club."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team