Zoeken

Yassine Benrahou keert Algerije rug toe en kiest Marokko

22 juli 2023 - 13:30 - Sport

©

Yassine Benrahou, aanvallende middenvelder van Hajduk Split in Kroatië, laat Algerije definitief achter zich voor Marokko, na lange tijd onduidelijkheid te hebben gecreëerd over zijn sportnationaliteit.

De jonge aanvaller heeft besloten de kleuren van de Atlas Leeuwen te dragen. "Het is ook een van mijn doelen. Ik heb in het verleden al contact gehad. Ik moet blijven werken, presteren en dan komt het goed. Ik wil er alles aan doen om mijn land te vertegenwoordigen", verklaarde Yassine Benrahou in een interview met L’Équipe voor de Kroatische Super Cup.

Lees ook: Sami Tlemçani weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

Vahid Halilhodzic, ex-coach van het Marokkaans elftal, had de voormalige U20 Atlas Leeuw in 2020 opgeroepen, maar de wedstrijd werd toen geannuleerd vanwege de Covid-19 pandemie.

Lees ook: Ismail Oulad M’Hand kiest Marokko boven Nederland

Yassine werd geboren op 24 januari 1999 in het Franse Le Blanc-Mesnil, van een Marokkaanse vader en een Algerijnse moeder. Na twee jaar opleiding aan het INF Clairefontaine, speelde hij voor de jeugdteams van Bordeaux, voordat hij zijn debuut maakte met de Girondins op 26 april 2019. Januari 2020 markeerde een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. Hij werd uitgeleend aan Nîmes Olympique, met een optie tot koop van 1,5 miljoen euro. Eerder dit jaar vertrok hij naar Hajduk Split in Kroatië.

Bladna.nl