Zoeken

Topspeler Mohamed Ali-Cho verkiest Marokko boven Frankrijk

16 juli 2023 - 09:48 - Sport

©

Real Sociedad-aanvaller Mohamed Ali-Cho is van plan om voor Marokko uit te komen. De 19-jarige voetballer, van Ivoriaanse en Marokkaanse afkomst maar met de Franse en Engelse nationaliteit, zou in vergevorderde gesprek zijn met de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF).

Er zou een ontmoeting hebben plaatsgevonden tussen de moeder van de speler en Faouzi Lakjâa, de voorzitter van de FRMF, tijdens een bezoek aan het Mohammed VI voetbalcomplex in Maamora. Een overeenkomst zou nabij zijn, waardoor het wonderkind de kleuren van het nationale team zal kunnen dragen.

Lees ook: Chahine van Bohemen verkiest Marokko boven Nederland

De naam van Ali-Cho werd al genoemd toen Vahid Halilhodzic coach was van de Atlas Leeuwen. De jonge speler had toen echter laten weten dat hij de voorkeur gaf aan het Frans elftal. Kiest hij nu definitief voor Marokko, dan zou het een belangrijke aanwinst zijn voor bondscoach Walid Regragui.

Lees ook: Bilal El Khannouss verkiest Marokko boven België (video)

Mohamed Ali-Cho verdedigde tot 2016 de kleuren van de Engelse jeugdteams en speelde tot voor kort voor het Frans elftal onder 21. Hij speelt momenteel voor Real Sociedad, dat hem voor 10 miljoen euro van Angers had overgenomen.

Bladna.nl