Zoeken

Diefstal geschenk Koning Mohammed VI reden vertrek David Govrin?

8 september 2022 - 19:00 - Wereld

©

Tegen het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, David Govrin, loopt een onderzoek. Er zijn ernstige onregelmatigheden gemeld, waaronder de verdwijning van een geschenk van Koning Mohammed VI.

De beschuldigingen van seksueel misbruik in de Israëlische media zijn "ongegrond", aldus het dagblad Assabah. "Er is geen bewijs tegen David Govrin". Toch zou deze zaak de reden zijn waarom Israël de terugkeer van zijn ambassadeur heeft gelast.

Lees ook: Israël roept ambassadeur in Marokko terug

Het lopende onderzoek betreft voornamelijk "interne conflicten tussen het hoofd van de diplomatieke missie van Israël en zijn medewerkers". Het hoofd van het verbindingsbureau wordt onder meer beschuldigd van de verdwijning van een waardevol koninklijk geschenk. Hij wordt ook bekritiseerd voor zijn conflict met de veiligheidsdirecteur van de diplomatieke missie van Israël in Marokko. Dit is één van de stafleden die hem werden opgedrongen.

Lees ook: Israëlische verbindingskantoor in Rabat opgeschud door seksschandaal

Diplomatieke bronnen beweren dat de veiligheidsofficier van het verbindingsbureau regelmatig compromitterende rapporten heeft opgesteld. Ze hebben betrekking op de activiteiten van David Govrin, zijn reizen en zijn "dubieuze relaties". Deze rapporten werpen licht op een reeks wanpraktijken die voortvloeien uit de "onwettige toekenning van contracten, het falen van zijn communicatieteam, de schandalen in de sociale media, uitstapjes en zijn losbandige nachten in de hoofdstad", aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team