Zoeken

Wonderlijke redding Portugees meisje bij Marokkaanse kust

19 april 2023 - 10:00 - Marokko

©

Een Portugees tienermeisje van 17 jaar oud is na bijna 24 uur voor de Marokkaanse kust gered. Het meisje werd door een harde wind verrast toen ze met haar paddleboard oefende in de buurt van Monte Gordo in de regio Algarve, Portugal.

Erica Vicente, een tiener uit het Portugese Setubal, kreeg de schrik van haar leven toen ze aan het oefenen was met haar paddleboard en plotseling werd weggeblazen door een harde wind bij Monte Gordo. Er werd een uitgebreide zoek- en reddingsactie opgezet om de tiener te vinden, zonder succes.

Lees ook: Issam verdronk bij redding bejaarde man en krijgt medaille

Ruim 22 uur later werd de angstige tiener op miraculeuze wijze gered door de bemanning van een Nederlands vrachtschip, de MSC Reef, die haar opmerkte terwijl ze richting Marokko voer, meldt The Sun. Het schip haalde haar op 15 april rond 17:30 uur, bijna een volledige dag naar haar verdwijning, aan boord. Het meisje werd opgenomen in het ziekenhuis van Faro, de hoofdstad van de Algarve.

Lees ook: Reddingsoperatie op volle zee voor Marokkaanse marine

Erica is momenteel aan het herstellen. "Ze voelt zich goed, haar toestand is stabiel en ze is niet uitgedroogd", aldus Horacio Guerreiro, directeur van de kliniek. "Ze wordt vergezeld door haar moeder. Ik weet niet wanneer ze het ziekenhuis kan verlaten, maar misschien binnen 24 of 48 uur als alles goed gaat." Hij is wel bezorgd en wil zien of haar nierfunctie kan worden behouden, omdat deshydratatie ernstige problemen kan veroorzaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team