Zoeken

WK-wedstrijden Marokko: Amsterdamse politie zoekt nog naar relschoppers

3 mei 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft onherkenbare beelden gedeeld van mensen die betrokken zouden zijn geweest bij rellen op het Amsterdamse Mercatorplein rond de WK-wedstrijden van het Marokkaans elftal vorig jaar. Ze worden nog steeds gezocht.

Na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK in Qatar op 27 november vorig jaar, gingen supporters in meerdere Nederlandse steden de straat op om de overwinning te vieren.

Lees ook: Politieagent danst met Marokkaanse fans in Amsterdam (video)

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West ontstond een grote toeloop, maar de situatie liep er uit de hand. De politie werd bekogeld met vuurwerk, stenen en molotovcocktails. De ME werd ingezet om de orde te herstellen waarbij een slachtoffer een schedelbasisfractuur opliep en volgens de politie tot op de dag van vandaag hoofdpijn heeft.

Lees ook: Geen grote schermen voor laatste duels Marokko in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft nu onherkenbare beelden gedeeld van de mensen die betrokken zouden zijn geweest bij de ongeregeldheden en vraagt hen zich te melden. De gebeurtenissen dateren van een half jaar geleden, en om diverse redenen deelde de politie de beelden van de verdachten niet eerder. Volgens de politie zijn de privacy van de betrokkenen, het onderzoeksbelang en zorgvuldigheid relevante factoren die van invloed zijn op het proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team