Zoeken

Politieagent danst met Marokkaanse fans in Amsterdam (video)

12 december 2022 - 19:00 - Wereld

©

Het Marokkaanse avontuur op het WK voetbal in Qatar blijft duren. De Atlas Leeuwen wonnen zaterdag ook van Portugal in de kwartfinales en dat is zaterdagavond in verschillende Nederlandse steden uitbundig op straat gevierd. De straatfeesten mondden op een aantal plekken in Amsterdam uit in ongeregeldheden, maar op het Mercatorplein danste een politieagent samen met de fans van de Atlas Leeuwen.

Volgens de politie was het op meerdere plekken in Amsterdam onrustig na de gewonnen WK wedstrijd van Marokko op Portugal. Rond 20 uur werd zelfs een noodbevel afgegeven voor Tussen Meer, een hoofdstraat in de wijk Osdorp. De politie zette in het gebied een waterkanon in om de mensen uit elkaar te drijven.

Het Mercatorplein in stadsdeel West stroomde, zoals na elke Marokko-wedstrijd op het WK in Qatar, meteen na de match vol met feestende supporters. Verschillende wegen naar het plein werden voor het eerst uit voorzorg geblokkeerd door de mobiele eenheid. Volgens de politie zijn er die avond in de hoofdstad 13 aanhoudingen verricht.

Er waren ook vrolijkere taferelen. De Amsterdamse nieuwszender AT5 deelde met name op Twitter een filmpje van een agent die meedanst met de feestende fans op het Mercatorplein.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team