Zoeken

Rotterdamse relschoppers moeten zich zaterdag om 16 uur bij politie melden

8 december 2022 - 19:00 - Wereld

©

Zeven relschoppers die dinsdagavond werden aangehouden na de WK-zege van Marokko in Rotterdam, moeten zich op zaterdag om 16.00 uur, vlak voor de kwartfinale van Marokko, bij de Rotterdamse politie melden voor een verhoor.

De politie wil niet bevestigen dat het tijdstip opzettelijk is gekozen opdat de verdachten de allereerste WK-kwartfinale van Marokko van de geschiedenis moeten missen. Ook kan de politie niet zeggen wat de consequenties zijn als de relschoppers niet komen opdagen, schrijft Nu.nl.

Lees ook: Grote politieaanwezigheid in België na zege Marokko op WK

Na de wedstrijd van Marokko tegen Spanje werden tientallen verdachten gearresteerd voor de ongeregeldheden die ontstonden in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Ze worden onder meer verdacht van het afsteken en bezitten van vuurwerk, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het overtreden van de plaatselijke verordening, belediging en openbaar geweld.

Lees ook: Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

Toch is de Nederlandse politie al bij al tevreden over het verloop. "Na de overwinning van Marokko is door een grote hoeveelheid supporters feestgevierd. Het overgrote deel van de mensen heeft zich keurig gedragen", meldt de politie op Twitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team