Zoeken

WK-2030 : Spanje verraadt Marokko

10 juni 2019 - 13:00 - Sport

©

Spanje heeft Marokko verraden. Het Europees land heeft besloten om zich samen met Portugal kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK-2030.

De Spaanse en Portugese voetbalbonden hebben laten weten een gezamenlijk dossier te bespreken voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal. Marokko werd uitgesloten, dit terwijl het Spaanse regeringshoofd enkele maanden terug persoonlijk een gezamenlijke kandidatuur met Marokko en Portugal had voorgesteld.

"Na verschillende ontmoetingen in de afgelopen weken, bevestigen de voetbalfederaties van Spanje en Portugal dat ze een diepgaand analyseproces beginnen om een gezamenlijke kandidatuur in te dienen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap 2030", luidt het communiqué van de twee bonden.

Beide organisatie voegen er nog aan toe dat de regeringen van de twee landen werden geïnformeerd en actief aan het proces zullen deelnemen.

Pedro Sanchez, Spaanse Premier, had in november vorig jaar tijdens een officieel bezoek aan Marokko, persoonlijk aan Koning Mohammed VI en premier Saadeddine El Othmani voorgesteld om een gezamenlijke kandidatuur in te dienen. Zijn voorstel was positief verwelkomd door de Marokkaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team