Zoeken

WK-2030: Marokko heeft nog geen antwoord gegeven aan Spanje

24 november 2018 - 14:40 - Sport

©

De Marokkaanse regering heeft nog niet besloten om in te gaan op het voorstel van Spanje om een gezamenlijke kandidatuur met Portugal in te dienen voor de organisatie van het WK-2030.

Regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi verklaarde tijdens een persconferentie na een regeringsraad enkel dat "als een besluit wordt genomen, het bekend zal worden gemaakt".

De Spaanse premier Pedro Sánchez stelde maandag tijdens een werkbezoek aan Marokko, een gezamenlijk bid aan Koning Mohammed VI en regeringshoofd Saadeddine El Othmani voor.

Kort na het voorstel verklaarde de Portugese premier Antonio Costa dat het een "uitstekend politiek idee" is maar weigerde een deelname van zijn land te bevestigen. Volgens de regels van de FIFA is het namelijk niet toegestaan om een WK op twee continenten tegelijk te organiseren.

Marokko twijfelt ook nog tussen een kandidatuur met Spanje en Portugal of een Noord-Afrikaanse kandidatuur met Algerije en Tunesië. Het koninkrijk mag tevens op de stemmen van het merendeel van de Arabische en Afrikaanse rekenen terwijl Spanje en Portugal de steun verwachten van de Europese landen.

Bladna.nl