Zoeken

Voorzitter FIFA weigert kandidatuur Marokko voor WK-2030 te commenteren

20 januari 2019 - 16:30 - Sport

©

Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, was deze week in Marrakech voor een congres van de Wereldvoetbalbond. Hij werd tijdens een persconferentie ondervraagd over de gezamenlijke kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal voor de organisatie van het WK-2030.

Voor Infantino is het echter nog "te vroeg" om over deze kandidatuur te spreken. Een besluit zal pas over vier jaar bekend worden gemaakt. De voetbalbaas bevestigde dat het moeilijk was om een WK te organiseren, nog meer nu 48 landen zullen deelnemen, maar ontkent op de hoogte te zijn van een gezamenlijke kandidatuur van de drie landen.

Infantino bevestigde tevens dat het WK-2022 in Qatar op de vastgelegde data zal plaatsvinden en dat een toename van het aantal deelnemende landen nog door de FIFA wordt besproken. Wordt een besluit voor 2022 genomen dan zullen een aantal wedstrijd mogelijk in buurlanden van Qatar worden georganiseerd.

Tijdens de persconferentie prees Infantino ook het "groot succes" van het VAR-systeem. Het hielp volgens hem de scheidsrechter tijdens meerdere wedstrijden, ook al blijft dat "soms onvoldoende".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team