Zoeken

WK-2030: baas FIFA gaat Marokko steunen

14 januari 2019 - 17:40 - Sport

©

Gianni Infantino, de baas van de Wereldvoetbalbond FIFA, wordt dinsdag in Marrakech verwacht waar hem de kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal voor de organisatie van het WK-2030 zal worden gepresenteerd.

Gianni zou bereid zijn om deze gezamenlijke kandidatuur te steunen, wat de voorzitter van de Union of European Football Associations (UEFA) weigert te doen. Aleksander Ceferin is geen voorstander van een kandidatuur tussen continentale bonden, met name de Europese bond voor Spanje en Portugal en de Afrikaanse bond voor Marokko.

In december vorig jaar verklaarde Ceferin dat het onaanvaardbaar was dat de kandidatuur van de drie landen door politici was besloten en niet door de voetbalbonden. Pedro Sánchez, Spaanse Premier, had tijdens een werkbezoek aan Marokko een gezamenlijke bid aan Koning Mohammed VI en Premier Saadeddine El Othmani voorgesteld.

Volgens de Spaanse sportkrant AS zal tijdens het bezoek van Infantino ook worden gesproken over de vervanging van de Confederations Cup door het WK voor clubs. Deze "super Wk" zou om de vier jaar met 24 teams worden gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team