Zoeken

Officieel: Spanje wil WK-2030 met Marokko en Portugal organiseren

20 november 2018 - 10:40 - Sport

©

De Spaanse Premier Pedro Sánchez heeft maandag tijdens een werkbezoek aan Rabat, een gezamenlijk bid met Marokko en Portugal voor de organisatie van het WK-2030 voorgesteld.

Bronnen dicht bij de Premier verklaarden aan El Pais dat Sánchez het voorstel aan Koning Mohammed VI en Premier Saadeddine El Othmani had gedaan. Het idee werd positief verwelkomd door de Marokkaanse verantwoordelijken die er de kans zien om voor het eerst een kandidatuur van twee continenten in te dienen.

Dezelfde bronnen oordelen dat de kans groot is dat een gezamenlijk bid van de drie landen wint daar Spanje en Portugal de stemmen van Europa zullen krijgen en Marokko die van de meeste Arabische en Afrikaanse landen.

Als deze gezamenlijke kandidatuur wordt bevestigd, zal het worden geconfronteerd met verschillende sterke dossiers. Uruguay, Argentinië en Paraguay kondigden in juli al een gezamenlijk bid aan, Zuid-Korea denkt aan een kandidatuur met Noord-Korea, China en Japan, terwijl het Verenigd Koninkrijk en Ierland ook een gezamenlijk bid overwegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team