Zoeken

Reacties op gezamenlijke bod Marokko-Spanje-Portugal voor WK 2030

16 maart 2023 - 15:00 - Sport

©

Koning Mohammed VI heeft dinsdagavond in Kigali het gezamenlijke bod van Marokko met Spanje en Portugal voor het WK 2030 aangekondigd. Een droom die Marokko al meerdere jaren nastreeft en waarvan de effectiviteit reacties heeft uitgelokt van verschillende persoonlijkheden.

Koning Mohammed VI maakte het goede nieuws bekend in een verklaring aan de pers, na het in ontvangst nemen van zijn Prize for Excellence for the Exceptional Achievements of the Year 2022, van de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Volgens voorzitter Fouzi Lekjaa van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), illustreert het gezamenlijke bod van Marokko met Spanje en Portugal om het WK 2030 te organiseren, "de gecombineerde inspanningen en het potentieel van het Afrikaanse en Europese continent", meldt Le Matin.

Walid Regragui prees de "ongelooflijke aankondiging die ook bewijst dat Marokko opnieuw Afrika zal vertegenwoordigen" op wereldniveau na zijn uitzonderlijke prestaties in Qatar. Ook minister Chakib Benmoussa van Onderwijs en Sport voorspelt het succes van het gezamenlijke bod, dat een brug vormt tussen verschillende continenten en culturen.

Portugal en Spanje hadden in 2021 een Iberische kandidatuur aangekondigd voor de organisatie van het WK 2030, waar Oekraïne zich in 2022 bij aansloot. Maar na problemen binnen de Oekraïense voetbalbond hebben Portugal en Spanje de deelname van Marokko weer op de agenda gezet. De FIFA zal in 2024 bekendmaken wie het bod heeft gewonnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team