Zoeken

WK 2030: Europa sluit Marokko uit

23 januari 2023 - 10:00 - Sport

©

De Europese Unie verwerpt het idee van een gezamenlijk bod vanwege Marokko, Spanje en Portugal voor de organisatie van het WK-2030.

Een tripartiet bod van Spanje, Portugal en Oekraïne ligt nu op tafel, meldt Assabah. Het voorstel zou de steun hebben van een coördinatie van Europese landen en lobby’s binnen de wereldvoetbalbond FIFA.

Lees ook: Marokko wil WK-2030 organiseren

Alles wijst erop dat Europa de facto Marokko, dat een gezamenlijke kandidatuur met Spanje en Portugal had voorgesteld, uitsluit. Het voorstel werd op hoog niveau door Spanje en Portugal onderzocht, maar er kwam geen schot in het dossier.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

Europa zal moeten concurreren, want ook Uruguay, Argentinië en Paraguay dienen een gezamenlijk bod in. Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië willen ook samen een kandidatuur indienen. "Ik heb deze landen bezocht, ze zijn prachtig, maar de beslissing over de organisatie is aan de FIFA-raad", zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Hij hoopt dat er veel kandidaten zullen zijn. "Als er veel kandidaten zijn, zal de uitdaging groot zijn en is dat eveneens gunstig voor het wereldvoetbal. Moge de beste winnen," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team