Zoeken

Marokko wil WK-2030 organiseren

21 december 2022 - 19:00 - Sport

©

Marokko wil zich opnieuw kandidaat stellen voor de organisatie van het WK-2030, ondanks dat het land al vijf keer werd afgewezen.

Na het verliezen van de hosting van het WK 2026 aan het trio VS-Canada-Mexico en het als enige Afrikaanse en Arabische land bereiken van de halve finales op het WK 2022 in Qatar, wil Marokko het opnieuw proberen. Het koninkrijk zal zich opnieuw kandidaat stellen voor 2030. "We willen de organisatie verdelen tussen het Afrikaanse en het Europese continent", vertelde Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), aan Associated Press. "Zo kan de wereld zien dat de relatie tussen Afrika en Europa niet alleen over illegale immigratie gaat. Het is eerder een relatie waarin beschavingen elkaar kunnen ontmoeten."

Lees ook: Europa wil geen WK-2030 met Marokko

Een gezamenlijke kandidatuur van Marokko en Spanje zou denkbaar zijn. "We zijn slechts 14 km van elkaar verwijderd," benadrukte Fouzi Lekjaa. Vandaag heeft Marokko belangrijke troeven in handen. De 100e verjaardag van het wereldkampioenschap voetbal wordt in 2030 gevierd. Uruguay, de oorspronkelijke gastheer van het WK van 1930, zal zich bij Argentinië, Chili en Paraguay voegen.

Lees ook: WK-2030 : Spanje verraadt Marokko

De Marokkaanse minister van Begroting Fouzi Lekjaa, die vorig jaar werd verkozen als de Afrikaanse afgevaardigde in de uitvoerende comité van de FIFA, zou zijn invloed kunnen aanwenden om de nieuwe kandidatuur van Marokko te doen slagen. "We streven er nu naar om binnen de FIFA een belangrijke speler met internationale allure te worden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team