Zoeken

WHO waarschuwt voor coronaverspreiding tijdens Ramadan

2 april 2021 - 20:30 - Wereld

©

In het licht van de vastenmaand Ramadan, die midden april begint, maar ook de paasperiode die dit weekend van start gaat, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een toename van coronabesmettingen in de Arabische regio.

De epidemiologische situatie evolueert in een zorgwekkende richting, meent WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus. Hij roept iedereen op elkaar te beschermen tijdens Ramadan en Pasen. Begrijpelijkerwijs zijn dit belangrijke gelegenheden die gevierd moeten kunnen worden, maar niet ten koste van elkaars gezondheid.

Tijdens de Ramadan onthouden moslims zich overdag van eten, drinken, roken en seks. Na zonsondergang wordt het vasten vaak gemeenschappelijk verbroken met de iftar. De kans op coronaverspreiding is dan bijzonder groot, vooral als dit in grote groepen gebeurt. Ook in de moskee is het vaak drukker dan gewoonlijk tijdens de maand Ramadan.

De Telegraaf schrijft dat Egypte al aankondigde dat de gebruikelijke iftars voor armen net zoals vorig jaar verboden worden wegens de coronacrisis en ook Dubai is dit van plan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team