Zoeken

Jasmin (11) doet al voor de vierde keer mee aan de Ramadan (video)

18 april 2021 - 18:00 - Wereld

©

De Ramadan is een maand van de islamitische maankalender. Voor moslims is dit een maand van inkeer, waarin tussen de dageraad en zonsondergang gevast wordt. De 11-jarige Jasmin uit Apeldoorn vast al voor de vierde keer mee.

Meedoen aan de Ramadan betekent ook voor Jasmin dat ze 30 dagen lang niks mag eten en drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. En dat is vooral de eerste dagen best lastig, vertelt Jasmin aan het NOS Jeugdjournaal.

In Nederland doen er bijna een miljoen mensen aan mee. Ook twee andere kinderen uit haar klas doen mee. Ze vinden het best lastig om in de pauzes niets te mogen eten. "Dan zie je iedereen eten of dan hoor je extra dat gesmak van de kinderen, dan denk je echt: pffff. Maar daarna let je er niet meer op."

Jasmin legt uit dat de Ramadan meer is dan alleen maar vasten. "Je denkt ook aan andere mensen en aan het geloof." Ook moeten moslims zich tijdens de Ramadan zo goed mogelijk gedragen. Ze vindt het wel jammer dat ze door corona niet samen kan komen met haar familie om het vasten te verbreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team