Zoeken

Het ’Ramadangevoel’ van Nederlandse moslims

7 april 2021 - 19:40 - Wereld

©

Presentator Karim Amghar gaat in de driedelige serie ‘Het Ramadangevoel’ peilen op welke manier de spirituele aspecten van de Ramadan invloed hebben op het dagelijkse leven van Nederlandse moslims. Hij wil achterhalen welke diepere betekenissen ze aan de vastenmaand geven en wat het ‘echte ramadangevoel’ inhoudt. Het programma is te zien op vrijdagen 23 april, 30 april en 7 mei om 17.20 uur op NPO 2.

Dit jaar gaat de Ramadan door van 13 april tot en met 12 mei. Gedurende vier weken onthouden moslims zich dan tussen zonsopkomst en -ondergang van eten en drinken. Tijdens deze belangrijkste maand van het jaar besteden moslims hun tijd aan bezinning, verbinding, verzoening en solidariteit met de zwakkeren in de samenleving.

In ’Het Ramadangevoel’ gaat Karim in de rubriek Ramadanhelden moslims opzoeken die andere moslims helpen om deze bijzondere Ramadan, midden in de coronacrisis, zo goed mogelijk door te komen. Bijvoorbeeld initiatieven om ouderen of mensen die zich juist in deze maand eenzaam voelen te ondersteunen. Daarnaast geven jonge artiesten een inkijk in hun vastenmaand.

Het vasten staat natuurlijk centraal, maar ook eten is tijdens de Ramadan belangrijk. Het vasten wordt na zonsondergang doorbroken met een iftar, de avondmaaltijd met familie en vrienden. In de rubriek Het Ramadangerecht, kijkt Karim hoe moslims vanuit verschillende landen hun ramadanmaaltijd voorbereiden. In de laatste rubriek, Het Ramadangevoel op straat, spreekt content creator Rhaida El Touny voorbijgangers aan over hun kennis met betrekking tot de Ramadan en de Islam en stelt hen vragen over hun ramadanbeleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team