Zoeken

Mohamed Katir: een medaille, twee vaderlanden

29 augustus 2023 - 23:00 - Sport

©

Mohamed Katir heeft de zilveren medaille gewonnen op de 5000 meter op het WK Atletiek in Boedapest. De Spaanse atleet, woonachtig in Mula bij Murcia, droeg deze medaille op aan zijn familie, aan Mula, aan Spanje... en ook aan Marokko, zijn geboorteland.

"Ik kan me niet voorstellen hoe mijn vader en moeder zich nu voelen en ik wil ze omhelzen. Ik denk aan hen en aan de mensen die in mij geloofd hebben, uit mijn dorp Mula, mijn land Spanje en ook Marokkanen, uit mijn geboorteland," vertelde Katir aan Murciaplaza, nadat hij als tweede eindigde in de race, achter de Noor Jakob Ingebrigtsen.

Lees ook: Mohamed Katir: "Ik ben geen Marokkaanse atleet, ik vertegenwoordig Marokko niet"

De atleet van Marokkaanse afkomst is een beetje teleurgesteld, maar toch trots op zijn prestatie. "Wat een race! Ik heb alles gegeven, maar Jakob is Jakob, de beste ter wereld op dit moment, en ik versloeg hem bijna. Ik kom steeds dichter bij hem", aldus Katir, eraan toevoegend dat hij vorig jaar brons had gewonnen op het WK Atletiek en nu zilver. De atleet hoopt in 2024 goud te winnen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees ook: Mohamed Katir blikt terug op strijd voor Spaanse nationaliteit

Mo Katir werd geboren in de Marokkaanse stad Ksar El Kebir. Hij kwam op vierjarige leeftijd met zijn ouders naar Mula. Pas in oktober 2019 kreeg hij de Spaanse nationaliteit, na een lange strijd. Sindsdien heeft hij meerdere nationale records gebroken in verschillende categorieën (1500, 3000 en 5000 meter) en heeft hij medailles gewonnen op internationale wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team