Zoeken

Wegen: Marokko staat voor titanische uitdaging

23 maart 2024 - 08:00 - Marokko

©

Ondanks een voorsprong op Afrikaanse buren qua wegeninfrastructuur, wil Marokko tegen 2030, wanneer het samen met Spanje en Portugal de Wereldbeker organiseert, zijn wegennet sterk verbeteren.

Het koninkrijk kent een continue groei en investeert dan ook fors in de ontwikkeling en modernisering van zijn wegennet. "Marokko bereidt een nieuwe visie voor 2030 voor", meldt Le Matin. "Deze visie omvat nieuwe planningen voor de realisatie van wegeninfrastructuur op nationaal niveau en zal de beste praktijken voor de bouw en het behoud van het nationale wegenpatrimonium implementeren."

Lees ook: Marokko investeert miljard in spoorwegen voor WK 2030

Op 15 april start de Departement Wegen en Landtransport met de inzet van technische assistentie voor het ontwerpen van deze routekaart. De missie van deze assistentie is de nodige expertise te leveren voor grootschalige wegenprojecten, te helpen bij het behalen van operationele successen en de gestelde doelen te realiseren.

Lees ook: ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

Sinds de onafhankelijkheid is het Marokkaanse wegennet enorm uitgebreid. Van 10.348 km in 1956 tot 60.000 km vandaag, waarvan 45.240 km geasfalteerd. De Wereldbank noemt het Marokkaanse wegennet "een van de meest ontwikkelde in Afrika".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team