Zoeken

Strategie WK-2030: Marokko investeert fors in wegen

20 juni 2024 - 13:20 - Economie

©

De Marokkaanse regering investeert fors in de ontwikkeling van de wegeninfrastructuur. In 2023 werd er een budget van 3,2 miljard dirham toegewezen voor de realisatie van meer dan 750 kilometer nieuwe wegen en 6 technische installaties.

Dit ambitieuze investeringsprogramma heeft tot doel de economische aantrekkingskracht van het koninkrijk te stimuleren, de handel te vergemakkelijken en het platteland te ontsluiten.

Lees ook: Grote stadions, snelwegen, HSL: Marokko werkt aan zijn infrastructuur voor 2030

Een van de belangrijkste lopende projecten is de autosnelweg die Tiznit met Dakhla verbindt. De werkzaamheden aan de voltooiing van de verschillende trajecten zijn in een vergevorderd stadium. Het resterende gedeelte tussen Tiznit en Tan-Tan, met een totale lengte van 80 kilometer, is eveneens in aanbouw en omvat 3 technische installaties, meldt Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water.

Een ander grootschalig project is de bouw van een brug over de vallei van Sakia El Hamra, op de weg naar de stad Laâyoune. Deze brug, met een lengte van 1,7 kilometer, zal de vloeibaarheid van het verkeer aanzienlijk verbeteren en de connectiviteit tussen de regio’s in het zuiden versterken.

Snelwegbedrijf ADM heeft in 2023 ook bijgedragen aan de ontwikkeling van het nationale wegennet door 901 miljoen dirham te investeren. Deze middelen hebben de uitbreiding van de capaciteit van de autosnelweg Rabat-Berrechid, de bouw van de autosnelweg Tit Mellil-Berrechid en de heraanleg van de aanloopstrook van de autosnelweg Tit Mellil-Berrechid mogelijk gemaakt.

Lees ook: Focus op nieuwe snelwegen in Marokko

De regering hoopt dat deze investeringen in het nationale wegennet zich zullen vertalen in positieve economische effecten. De verbeterde connectiviteit zou de aantrekkingskracht van het land voor buitenlandse investeerders moeten stimuleren, het transport van goederen moeten vergemakkelijken en moeten bijdragen aan de creatie van banen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team