Zoeken

Inbraak van 200.000 euro: Marokkaans kind (12) gearresteerd in Parijs

31 augustus 2023 - 10:00 - Wereld

©

Een 12-jarige Marokkaanse jongen is gevlucht met een luxe horloge ter waarde van 200.000 euro na in een appartement in Parijs te hebben ingebroken. Na zijn arrestatie werd de tiener verhoord en voorwaardelijk vrijgelaten. Hij zal voor de jeugdrechter verschijnen.

De inbraak vond eind juli plaats. Een schuifraam op de eerste verdieping werd geforceerd, alle kamers doorzocht en luxe horloges en sieraden ter waarde van 200.000 euro gestolen. De eigenares, een 48-jarige apothekeres, ontdekte bij haar terugkeer van vakantie dat in haar appartement was ingebroken, bericht Le Parisien.

Lees ook: Mattéo Guendouzi slachtoffer overval, horloge van 200.000 euro gestolen

Het slachtoffer deed aangifte van de inbraak, waarop een onderzoek werd ingesteld. Dankzij vingerafdrukken slaagden de onderzoekers erin de dader te identificeren. De dakloze jongen verblijft illegaal in Frankrijk en stond al bekend bij de politie voor andere diefstallen.

Lees ook: Ex-bondscoach Marokko krijgt bezoek van inbrekers

Een politiepatrouille lokaliseerde de jongen op 23 augustus en arresteerden hem. Na zijn aanhouding en verschillende verhoren, werd de jongen voorwaardelijk vrijgelaten. De rechter zal hem naar verwachting een reeks educatieve sancties opleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team