Zoeken

Wedstrijd Marokko-België: kinderbijslag voor relschoppers geschrapt?

6 december 2022 - 20:00 - Wereld

©

De rellen na de wedstrijd tussen Marokko en België blijven de Belgische politiek tot actie aanzetten. De Mouvement Réformateur (MR) stelt een plan voor om dergelijke ontsporingen te voorkomen.

Onder de titel "Veiligheid en Justitie" stelt het plan van de liberale partij dat de incidenten van 27 november niet ongestraft mogen blijven. "Je moet het tuig stoppen," verklaarde parlementslid Denis Ducarme. "Je moet ze raken waar het pijn doet..."

Lees ook: Burgemeester Aboutaleb verwachtte geen rellen na Marokko-België

Omringd door parlementsleden Denis Ducarme, Caroline Taquin, David Leisterh, minister Valérie Glatigny en de burgemeester van Ukkel, Boris Dilliès, benadrukte Georges-Louis Bouchez dat MR voorstelt de sociale uitkeringen die sommige misdadigers ontvangen op te schorten. "Het is logisch dat het geld van de staat niet langer wordt betaald aan ouders die hebben gefaald in de zorg voor hun kinderen," legde de MR-voorzitter uit.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "relschoppers zijn geen echte Marokkanen"

Naast deze sociale maatregel stelt de MR sancties voor om gebrek aan respect te bestraffen en bepaalde demonstraties te verbieden. De partij vindt dat het wetboek van strafrecht moet worden gewijzigd door, net als in Frankrijk, "een systeem van onmiddellijke dagvaarding voor de rechter" in te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team