Zoeken

Bondscoach Marokko: "relschoppers zijn geen echte Marokkanen"

1 december 2022 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui veroordeelde tijdens de persconferentie over de wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen Canada, met klem de rellen die zondag plaatsvonden in Nederland en België, na de 0-2-overwinning op België op het WK voetbal in Qatar.

Marokko neemt het donderdag om 16.00 uur op tegen Canada en bondscoach Walid Regragui wil geschiedenis schrijven door de achtste finales te halen. Tijdens de persconferentie over deze wedstrijd noemde hij de gebeurtenissen na de overwinning tegen de Rode Duivels in Brussel en andere Europese steden "onaanvaardbaar".

Lees ook: Marokkaanse fans kuisen straten Brussel na rellen (video)

Regragui was zeer streng voor de relschoppers, schrijft Sporza. "Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen in België. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent en waar je woont. Ik denk niet dat de herrieschoppers echte Marokkaanse mensen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren", benadrukte hij.

Lees ook: Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

Marokko heeft na twee duels in groep F vier punten behaald en zal donderdag bij gelijkspel of bij overwinning op Canada een plaats in de achtste finales bemachtigen. Regragui hoopt dat de supporters zich gedragen als Marokko wint. "Ik hoop dat iedereen morgen geniet en dat we na afloop met z’n allen dansen en huilen. Niet huilen van verdriet, maar huilen omdat we bij de laatste zestien zitten. Natuurlijk mag je feestvieren, maar wel op een respectvolle manier."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team