Zoeken

Arrestatie jongeren in België die opriepen tot plunderingen na match Marokko

7 december 2022 - 09:00 - Wereld

©

Afgelopen weekend plaatsten jongeren een oproep via sociale media om naar het centrum van Antwerpen te komen en "de Meir leeg te halen", van zodra de match tussen Marokko en Spanje af zou lopen. De Antwerpse politie pakte dinsdag twee minderjarigen op voor het plaatsen van dit bericht.

In het bericht dat zondag werd gedeeld, riepen de jongeren iedereen op om te komen, te vernielen en te plunderen. "Als we allemaal samen komen, kunnen de flikken niks meer doen", stond er geschreven. In de berichten was ook sprake van aanvallen tegenover de ordediensten. "Er volgde een doorgedreven onderzoek. De politie kwam twee minderjarige verdachten uit Borgerhout en Schoten op het spoor", zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-België: kinderbijslag voor relschoppers geschrapt?

Dinsdag werden de verdachten nog voor de wedstrijd gearresteerd. Ze zullen zich moeten verantwoorden bij de jeugdrechter. Als reactie op het bericht deden veel mensen op Facebook de oproep om kinderen zoveel mogelijk thuis te houden of hen te wijzen op hun plichten. Tijdens de wedstrijd hield de politie zichtbaar en niet-zichtbaar toezicht. "Wanneer de openbare veiligheid in het gedrang komt, zullen we niet aarzelen om in te grijpen", zei de politie maandag.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje en gaat door naar kwartfinale op WK

Marokko won dinsdag na een uitzonderlijk spannende match en al snel barstte een volksfeest los in Antwerpen. Naast de politie waren er in Antwerpen ook een aantal plichtsbewuste ouders die een mensenketting vormden om eventuele relschoppers in toom te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team