Zoeken

Walvis verdwaalt na te zijn gespot in Marokko

4 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een jonge grijze walvis heeft honderden kilometers afgelegd tussen de kust van Marokko, Napels en Bormes-les-Mimosas in de Var, alvorens in de Middellandse Zee te verdwalen.

Begin maart werd Wally, een kalf van 7 meter en ongeveer 15 maanden oud, waargenomen in Marokko, de afgelopen weken in Italië, in Napels en vervolgens in Rome en Genua, meldt France info. Zijn aanwezigheid in het Middellandse-Zeegebied is zeldzaam, omdat het grootste deel van zijn populatie leeft tussen Baja California in de winter en Alaska in de zomer.

De jonge walvis werd afgelopen donderdag rond 9.40 uur op slechts enkele meters van de kust in Antibes gefilmd, aan de rand van het strand van Fort Carré. "Ik was aan het vissen, ik hoorde het geluid van een zucht, ik begreep het niet, de walvis hapte naar adem op 10 meter van mij! " vertelt Thibault Dominguez. "Ze was erg rustig, ze ging af en toe naar boven om adem te halen. Ik volgde haar 10 minuten, dacht dat ze misschien vast zou lopen. Toen ze bij de golfbreker van Fort Carré aankwam, ging ze terug de brede zee in," voegde hij eraan toe.

Adrien Gannier, dierenarts en lid van een stichting die zich bezighoudt met zeezoogdieren, heeft de walvis vrijdag waargenomen voor de kust van Bormes-les-Mimosas in de Var. Sindsdien lijkt het erop dat de jonge walvis verdwaald is in de Middellandse Zee en probeert zijn weg terug te vinden naar de Stille Oceaan. "Hij heeft waarschijnlijk al maanden niet meer goed gegeten. We zijn bang dat het dier zijn kracht zal verliezen voordat het zijn weg terugvindt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team