Zoeken

Russische onderzeeër ’Black Hole’ voor kust Marokko gespot

10 maart 2021 - 14:00 - Marokko

©

De doortocht van een Russische onderzeeër door de Straat van Gibraltar op het ogenblik dat de Amerikaanse en de Marokkaanse marine samen militaire manoeuvres uitvoeren, werd door de NAVO als een "provocatie" bestempeld. De onderzeeër, door de Amerikanen "Black Hole" genoemd, is naar verluidt de stilste onderzeeër ter wereld.

Volgens Portugese media is dit niet de eerste passage van de Russische onderzeeër, waarvan de bewegingen langs de Franse en Portugese kusten vaak worden waargenomen door NAVO-troepen, vooraleer zijn weg langs de Middellandse Zee te vervolgen.

Deze keer steeg de "RFS Rostov-na-Donu", een zeer stille onderzeeër bewapend met kruisraketten en torpedo’s, naar de oppervlakte. Geëscorteerd door twee bergingssleepboten, bracht het apparaat naar verluidt meer tijd door in de Straat van Gibraltar dan verwacht.

Een ‘toeval’ dat niet naar de zin was van de Amerikaanse marine, die met de oefening in Marokko juist het doel had om "vijandelijke onderzeeërs te verjagen" uit de Middellandse Zee. De media benadrukken dat dit niet het eerste incident is van dit type met de Russische marine. In januari zou een onderzeeboot van hetzelfde kaliber, manoeuvres hebben uitgevoerd op 5 km van de Franse kust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team