Zoeken

Tetouan: jongeren stelen luxejacht om naar Spanje te emigreren

27 juni 2021 - 15:40 - Gemeenschap

©

Het avontuur van twee kandidaat-migranten eindigde voor de Spaanse kust, toen zij werden gedwongen terug te keren met een gestolen jacht. Ze deden zich in de haven Marina Smir in Tetouan voor als koper en gingen er vandoor met de boot. Na hun mislukt avontuur werden ze voor onderzoek overgedragen aan de bevoegde autoriteiten.

Twee jonge Marokkanen uit Al Hoceima probeerden in de haven van Marina Smir in Tetouan een luxejacht te stelen om naar Spanje te emigreren. Het is een alledaags feit, maar de modus operandi is een Hollywood-actiefilm waardig, aldus Al Ahdath Al Maghribia, dat verslag deed van het voorval.

Om koste wat het kost in Spanje te komen, maakten de twee jongeren gebruik van de aangekondigde verkoop van een luxejacht om hun plan in gang te zetten. Zij stelden zich op hun best gekleed voor aan de eigenaar om meer te weten te komen over het vaartuig.

Na inspectie van de boot vroegen de twee "kopers" of ze een tochtje mochten maken bij Tetouan om er zeker van te zijn dat er geen technische problemen waren. Maar zodra het jacht zich van de kust verwijderde, kaapten de valse klanten het jacht door het roer over te nemen. De eigenaar werd bedreigd met een mes en redde zichzelf door in het water te springen en terug te zwemmen naar de kust. De twee dieven, die alleen de boot nodig hadden, vervolgden hun weg naar Zuid-Spanje. De eigenaar ging naar het politiebureau om een klacht in te dienen.

De twee jongeren werden geïdentificeerd dankzij de bewakingscamera’s. Zij werden voor de kust opgemerkt door de Spaanse burgerwacht, die hen dwong met het gestolen jacht terug te keren. Zij werden vervolgens overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten. Er is een onderzoek ingesteld en de twee "leerling-piraten" zullen waarschijnlijk worden vervolgd voor roofoverval, ontvoering en illegale detentie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team