Zoeken

Marokkaan zwemt naar Sebta

21 maart 2021 - 11:42 - Marokko

©

Clandestiene binnenkomsten in Sebta nemen de laatste weken zowel over land als over zee sterk toe. Een jonge Marokkaan, die de oversteek maakte met enkel een zwemband voor kinderen om zijn middel, werd na een telefoontje van een burger aan het einde van zijn krachten gered op het strand van Chorillo.

De onfortuinlijke avonturier werd overgebracht naar de loods van Tarajal, alvorens door het Rode Kruis te worden verzorgd, met inachtneming van het gezondheidsprotocol en de quarantaineperiode, schrijft El Faro de Ceuta.

Ze vermelden ook de case van een andere jonge Marokkaan eerder deze week, die enkel een zwempak aan had en was uitgerust met een opblaasbare kinderdobber. Hij trotseerde de deining en slaagde erin om de kust van Sebta te bereiken. Ook hij werd aangehouden door de Guardia Civil en overgedragen aan het Rode Kruis, omdat hij zeer lichte symptomen van onderkoeling vertoonde.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zijn de aankomsten in Sebta met meer dan 220% gestegen over zee en met 90% over land, zegt dezelfde bron. Ze verduidelijken dat de aankomsten in Spanje dit jaar wel gedaald zijn met 4,6% of 202 personen, vergeleken met de twee eerste maanden van 2020.

Met het oog op de toestroom van de afgelopen dagen, dringt de Spaanse vereniging van burgerwachten (AEGC), in een bericht in El Faro de Ceuta aan op een sterkere aanwezigheid van bewakingspersoneel aan de kust, om het verlies van mensenlevens te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team