Zoeken

VS: voor het eerst een moslim als NFL-coach

20 januari 2021 - 19:00 - Sport

©

In de Verenigde Staten is voor het eerst een moslim aangenomen als hoofdtrainer van een team van de National Football League (NFL).

Robert Saleh, voormalig verdedigingscoördinator van de San Francisco 49ers, is de eerste Amerikaanse moslim die een NFL-team leidt. "De Jets hebben een principeakkoord met Robert Saleh om gedurende vier seizoenen hun hoofdtrainer te worden. Saleh wordt de 20e hoofdcoach van de Jets in de geschiedenis van het team en hun 18e coach die wordt aangesteld om het roer over te nemen van Green & White net voor de start van een nieuw seizoen," aldus het bestuur van de club in een verklaring.

De erelijst van de 41-jarige Libanese coach heeft de leiders van de New York Jets overtuigd. Als voormalig trainer van de San Francisco 49ers heeft Robert mooie prestaties neergezet. Hij leidde het team naar de Amerikaanse Super Bowl-finale tegen de Kansas City Chiefs. Hij bekleedde ook verschillende functies bij Jacksonville Jaguars, Seattle Seahawks en Houston Texans.

De Council on American-Islamic Relations (CAIR) verwelkomt deze benoeming. "We verwelkomen deze ontwikkeling als een nieuw teken van de groeiende inclusie en erkenning van Amerikaanse moslims in onze diverse samenleving,", aldus de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team