Zoeken

UFC sluit Ottman Azaitar uit na overtreding coronaregels

26 januari 2021 - 14:00 - Sport

©

De Ultimate Fighting Championship (UFC), ’s werelds grootste organisatie voor mixed martial arts (MMA), heeft Ottman Azaitar van Fight Island in Abu Dhabi weggestuurd, omdat de 30-jarige Marokkaans Duitse vechter betrapt werd op het overtreden van de coronaregels.

Azaitar zou zaterdag vechten tegen Matt Frevola, maar de UFC heeft de Marokkaanse strijder eruit geschopt wegens overtreding van het Covid-19-veiligheidsprotocol. Dat maakte UFC-voorzitter Dana White bekend op vrijdag 22 januari.

Om hun evenementen te kunnen behouden, heeft de UFC een "bubbelsysteem" opgezet waarbij vechters en hun teams, in een faciliteit genaamd Fight Island moeten verblijven. In Fight Island mogen vechters niet fysiek communiceren met de buitenwereld. Ottman Azaitar zou echter iemand hebben geholpen om Fight Island binnen te sluipen.

"Hij en zijn team maakten misbruik van de persoonlijke polsbandjes", aldus White, geciteerd door Sportnieuws. Vechters, trainers en stafleden kregen persoonlijke polsbandjes om mensen die niet in de bubbel hoorden, erbuiten te houden. "Zij gaven die van hen aan mensen van buiten, in ieder geval aan één man. We hebben alles op camera en hebben zijn gevecht geschrapt en hem en zijn team weggestuurd," aldus White.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team