Zoeken

Chelsea-coach Lampard hekelt vergelijkingen tussen Ziyech en Hazard

2 december 2020 - 19:00 - Sport

©

Chelsea-coach Frank Lampard ergert zich aan de vergelijkingen die er in de media worden gemaakt tussen Hakim Ziyech en voormalig Chelsea-ster Eden Hazard. Hij vindt dat de spelers zich beter op zichzelf kunnen concentreren.

In korte tijd heeft Ziyech met zijn goede prestaties de supporters van Chelsea, de Engelse pers en voormalige Premier League-figuren voor zich weten te winnen. Steeds vaker worden er nu vergelijkingen gemaakt tussen de Atlas Leeuw en de vorige absolute sterspeler van Chelsea, Eden Hazard. Dit is iets waar Lampard niet van houdt. "Het is erg moeilijk om in de voetsporen te treden van een speler met de talenten van Eden Hazard", vertelde de Engelse coach aan The Daily Mail. Ook benoemde hij wat de Belg heeft betekent voor de club.

"Omdat we Hazard zijn kwijtgeraakt en vorig jaar te maken hadden met een transferverbod, moesten we creatief zijn. Vorig seizoen ging het meer over het inpassen van jonge spelers en hoe we als team effectiever konden worden. Ik denk dat we in het vorige seizoen op dat front een paar hele goede stappen hebben gemaakt, en nu ook weer met de spelers die we hebben getekend. Ik zou het vreselijk vinden om een van hen de opdracht te geven van ’je moet Eden vervangen’. Ze moeten zich op zichzelf concentreren", zegt de Engelsman.

Lampard roemde ook de prestaties van Ziyech. "Hij had een grote impact. Ik was onder de indruk van hem in elke betekenis van het woord. Hij leverde op het veld en dan ook nog eens in een mum van tijd. Dit is een van de redenen waarom ik hem naar de club heb gehaald. Ik vond hem een groot talent en ik dacht dat hij iets anders zou kunnen brengen met zijn stijl en zijn manier van spelen. Tot dusver heeft hij het laten zien en ik verwacht dat hij meer zal laten zien," aldus de Chelsea-coach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team