Zoeken

VS weigeren militaire oefening in Marokko te hernemen

25 april 2013 - 16:12 - Marokko

©

Marokko heeft aan de Verenigde Staten gevraagd de militaire oefening "African Lion 2013" te hernemen, wat de VS zouden hebben geweigerd. Het Amerikaans leger zou reeds aan het inpakken zijn om terug naar de VS te keren.

Rabat besloot medio april de oefening uit te stellen, na een verzoek van de VS om de VN-waarnemersmissie Minurso, onderzoek te laten doen naar de mensenschendingen in de Sahara.

Na een gespannen diplomatieke rel, besloot Washington op haar verzoek terug te komen. Volgens experten had Amerika de felle reactie van Marokko niet verwacht. Deze zou de betrouwbaarheid van Marokko als bondgenoot van de VS, in twijfel hebben gebracht.

African Lion is een jaarlijkse militaire oefening in de regio’s van Agadir en Benguerir. Gedurende drie weken doen de Royal Armed Forces en de US Marines gezamenlijk mee aan veld-, luchtvaart- en amfibische oefeningen, het verzamelen van inlichtingen en vredesoperaties.

Update 25 april

De ambassade van de Verenigde Staten in Rabat liet donderdagnamiddag via woordvoerder Rodney Ford, weten dat de oefeningen gedeeltelijk zullen worden hervat. Een paar troepen van de US Marines bevinden zich nog in Marokko en zullen onder anderen aan luchtoefeningen deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team